• Haber Başlık : İkincisi düzenlenecek olan Balık Gölü Festivali hazırlıkları başladı
  • Haber Konu : İkincisi düzenlenecek olan Balık Gölü Festivali hazırlıkları başladı
  • Haber Tarih : 02.07.2021
Türkiyenin en yüksek rakımlı gölü olma özelliği gösteren Balık Gölünde, 2.düzenlenecek olan festivalin hazırlıkları başladı.
Taşlıçay Belediyesi tarafından 2.düzenlenecek olan olan Balık Gölü Festivalinin hazırlıkları başladı. Düzenlenecek olan festival hakkında gazetecilere açıklama yapan Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir, festivalin ilkine göre daha dolu dolu ve güzel geçeceğini belirtti.
İki gün sürecek olan festivalde isteyenlerin çadırla gelip bölgede kamp yapabileceğini söyleyen Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir,
Biz Taşlıçay Belediyesi olarak 1.Balık Gölü Festivalini düzenledik. 2020 yılındı pandemiden dolayı düzenleyemedik. 2021 yılında Vali Dr. Osman Varol ile görüştük. Bu saklı cennete sahip çıkmak adına ve Balık Gölünü Türkiye turizmine kazandırmak amacıyla destekte bulundular. Biz bu sene inşallah geleneksel 2.Balık Gölü Festivalini düzenleyeceğiz.
Başta Sn.Valimiz olmak üzere paydaş kurumlarımızla beraber gerçekleştireceğiz. Festivalimiz bu sene daha dolu dolu ve güzel geçecek. Daha önce bir gün yapmıştık bu sene iki gün olarak festivalimizi yapacağız.
2 gün içinde sanatçılarımız olacak. Oyunlarımız olacak çocuklara yönelik. Akşam kalmak isteyenler de kendi çadırlarını getirebilirler bizler de bu konuda katkı sunacağız, ifadelerine yer verdi.
Balık Gölünün güvenlik açısından hiçbir risk oluşturmadığını söyleyen Belediye Başkanı Taşdemir, Balık Gölünün hem bölge hem de ülke turizmi açısından önemli olduğunu vurgulayarak,
Güvenlik açısından hiçbir sıkıntı yok. Bugüne kadar böyle bir algı oluşmuştu. Ama biz bu algıyı kırdık çok şükür. Biz sadece festivalden festivale Balık Gölüne gitmiyoruz neredeyse her ay Balık Gölüne gidiyoruz. Orada kamplar yapıyoruz. Hiçbir güvenlik sıkıntısı yok zaten sağ olsun devletimiz de gereken bütün güvenlik önlemlerini alıyor. Bir ilin kalkınması turizme bağlıdır. Mesela bugün Ağrıda Ağrı Dağı var, Doğu Bayazıtta İshak Paşa Sarayı var, Diyadin Kaplıcaları var, Taşlıçayda ise Balık Gölü var.
Balık Gölü bugün Türkiyede hep ilklerle anılan bir göl oluyor. Balık Gölü 2 bin 241 rakımıyla Türkiyenin en yüksek rakımlı gölüdür. 2 tane ada besliyor bu konuda yine tektir. Türkiyede tek çeşit kırmızı benekli alabalığın yetiştiği göldür.
Doğal kaynak suları ile beslenen bir göldür. Bundan dolayı Balık Gölü önemlidir, ifade ettiler.