• Haber Başlık : Balık Gölü kısıtlamalardan bunalanların uğrak yeri oldu
  • Haber Konu : Balık Gölü kısıtlamalardan bunalanların uğrak yeri oldu
  • Haber Tarih : 02.07.2021
Doğu Anadolunun önemli turizm merkezlerinden Ağrıdaki Balık Gölü, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında uygulanan tedbirlerin esnetilmesiyle doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenleri ağırlıyor.
Taşlıçay ilçesine 30 kilometre uzaklıktaki 2241 metre rakımlı Balık Gölü, kışın buz tutan yüzeyi yazın da çevresini kaplayan rengarenk çiçeklerle her mevsim ziyaretçilerine ayrı güzellikler sunuyor.
Doğası, adaları, kırmızı benekli alabalığı ve kuş türleriyle kentin saklı doğal güzelliklerinden olan Balık Gölü ve çevresinde, şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenler için farklı konaklama alternatifleri bulunuyor. Göl kenarında yapılan taş evler ve kamelyalar günübirlik ya da yatılı ziyaretçilerini konuk ederken, özellikle yaz aylarında kamp yapmak isteyenler de Balık Gölü çevresini tercih ediyor.
Göldeki 2 adaya tekneyle giderek burada vakit geçirebilen ziyaretçiler, çevre köylerden getirilen atlara binerek gölün kenarında da gezinti yapabiliyor.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, AA muhabirine, Balık Gölünün yörenin saklı cennetlerinden biri olduğunu söyleyerek,
Kentimiz tarihi ve doğasıyla çok zengin, Balık Gölü de bunlardan biridir. Baharın gelişiyle birlikte ziyaretçiler de göl kenarına gelerek piknik yapıyor. Yüksek rakımlı olduğu için burada yaz ayları çok serin geçiyor, dedi.
Göl çevresinde dinlenmek ve eğlenmek için günübirlik ihtiyaçların giderilebileceği alanlar bulunduğunu anlatan Bulut,
Balık Gölü daha çok ziyaretçiyi ağırlamaya değer mekandır. Tüm doğaseverleri yazın sıcağında serin balık gölü kıyısına bekliyoruz. ifadesini kullandı.