• Haber Başlık : Balık Gölü Festival Ağrı ve Iğdırı coşturdu
  • Haber Konu : Balık Gölü Festival Ağrı ve Iğdırı coşturdu
  • Haber Tarih : 15.07.2021
Balık Gölü Festival Ağrı ve Iğdırı coşturdu
Türkiyenin en yüksek rakımlı gölü Balık Gölünde Balık Gölü Festivalinin ikincisi düzenlendi.
Ağrı Valiliği koordinesinde Taşlıçay Belediyesi tarafından Balık Gölünde 2. Balık Gölü Festivali düzenlendi. Taşlıçay Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) iş birliğiyle düzenlenen ve iki gün sürecek olan festivale çok sayıda sanatçı katılırken, isteyenler çadırlarıyla gelip bölgede kamp yapabilecek.
Festivalin açılışında AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi konuşması ardından Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir mikrofonu aldı.
Millet için, memleketimiz için mücadele ediyoruz. Balık Gölü başka bir yerde olsaydı Türkiyenin en işlek turizm beldesi olurdu. Ama ne yazık ki terör bahane edilerek buralar boş bırakıldı. İşte gördüğünüz gibi burada ne terör var ne de sıkıntı var. Burada birlik var, beraberlik var, kardeşlik var. Burada şenlik var, dedi.
Oyunlar ve birçok etkinlikle devam eden festivalde plaket ve hediyelerin takdim edilmesinin ardından Ağrılı sanatçı Çoban Ali ve Mustafa Ceceli konseri verdi.
Programa Taşlıçay Kaymakamı Murtaza Ersöz, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı Kasım Bulan, AK Parti İl Başkanı Halil Özyolcu ve çok sayıda vatandaş katıldı.