• WHATSAPP İLETİŞİM HATTIMIZ ARTIK HİZMETİNİZDE
  • Haber Başlık : 1. Balık Gölü Festivali Taşlıçay
  • Haber Konu : 1. Balık Gölü Festivali Taşlıçay
  • Haber Tarih : 21.06.2020
Doğu Anadolu Bölgesinin önemli turizm merkezlerinden Ağrının Taşlıçay ilçesine 28 kilometre uzaklıkta bulunan 2 bin 241 rakımlı Balık Gölü, ilk festivale ev sahipliği yaptı.
Taşlıçay Belediyesince ilki gerçekleştirilen 1. Balık Gölü Festivali, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Festivalde konuşan Ağrı Valisi Süleyman Elban, Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Vatandaşların birbirleriyle kaynaşması adına festivallerin çok önemli olduğunu ifade eden Elban, Buluşmak güzeldir. Bu bir bayram, düğün veya festival olur. İnsanlar buluştukça, görüştükçe yakınlaşır. İnsanlar buluştukça birbirleriyle samimiyetleri de artar. Aralarındaki kardeşlik duygusu yakınlaşma ve birbirlerine karşı olan sevgi buluştukça ve yakınlaştıkça artar. İster akraba ister komşu olun görüşmeye görüşmeye de yad olup gidiyoruz, dedi.
Ağrının kendine has ve birçok ilde bulunmayan özellikli coğrafi güzelliklere sahip.
AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi de Türkiye ve Ağrıda huzur olduğunu belirterek, Ağrı Dağı ve İshakpaşa Sarayı başta olmak kentin birçok turistik mekanı olduğunu dile getirdi.
Festivalin düzelenmesinde emeği geçenlere plaket ve hediyelerinin verilmesinin ardından Manuş Baba lakaplı şarkıcı Mustafa Özkan, festival alanına gelen davetlilere müzik ziyafeti sundu.
Sabah erken saatlerde kendi araçlarıyla ya da ilçe merkezinde hazırlanan minibüslere binerek festivalin yapılacağı alana gelen vatandaşlar ise güzel bir gün geçirmenin tadını çıkardı.
Ağrı ve ilçelerinin yanı sıra Iğdırdan da çok sayıda kişinin katıldığı festivalde, çocuklar oyun parklarında oynarken vatandaşlar da teknelerle Balık Gölünü gezdi.
Renkli görüntülere sahne olan festivalde, bir yandan mangallarını yakarak piknik yapan vatandaşlar bir yandan da yerel sanatçıların söylediği Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halay çekerek gönüllerince eğlendi.